Hakkliha-riisiroog aedviljadega
Sirle räägib, et kunagi ei olnud riis just tema lemmikute hulka kuuluv tooraine ning riisitoidud olid tema menüüs väga harva või pigem üldse mitte. Kuid juba umbes 20 aastat tagasi külas käias oli pereema just täna jagatava retsepti järgi õhtusöögi valmistanud ning Sirlegi sai seda proovida.
Sellest ajast alates on ka tema enda köögis see toit aukohal ja tihti podisemas. Kuigi tavaline plov ei ole tema jaoks endiselt sugugi põnev, siis kõikvõimalikke aedvilju lisades saab ka riisist väga põnevad taldrikutäied välja võluda.
Paljud kogused on selles roas tunde järgi ning ka maitseaineid soovitab Sirle ikka enda maitse järgi panna.
Hakkliha-riisiroog aedviljadega
KOOSTISOSAD 300 g riisi |
VALMISTAMINE
- Loputa riis külma vee all ja pane keema.
- Samal ajal prae hakkliha sibula ja küüslauguga, maitsesta pipraseguga. Tõsta kõrvale ootama.
- Siis prae samal pannil porgand, herned (grill)paprika ja marineeritud kurk. Lisa maitse järgi tšillit. Kui köögiviljad on juba veidi pehmemad, siis lisa tomatipasta ja kuivatatud basiilik.
- Kui riis on peaaegu pehme, siis segada hakkliha ja köögiviljad riisiga kokku. Kui tundub, et segu on liiga kuiv, siis võib lisada veidi marineeritud kurgi vedelikku. Lase roal pisut haududa kuni riis on lõplikult pehme ja maitsed segunenud.
- Serveerimisel kaunista paari tšilliribaga, mõne basiiliku lehega või peterselli lehekestega.
- Head isu!